schimpanser i sommar..

Har föressten glömt att berätta att i sommar en vecka vid midsommar så har vi hyrt en stuga några km utanför Borgholm,nära beachen..:) Det ska bli sååå roligt! Vi är typ 10-12 stycken som ska bo i den, fast det är en stor stuga med många rum så man behöver ju inte trängas så mycket...
Och så klart har jag redan börjat tjata om ölands djurpark.haha Åhh Jag,Sanne,Jeffi och Vicke var där för ca 3 somrar sen,det var riktigt roligt dom har ju allt möjligt också..Karuseller och vattenland också men såklart var djuren allra roligast! Johanna och Marco sa att självklart ska vi dit, så det blir det!!! =)
 
Igår när jag skulle somna så tänkte jag på detta..Jag älskar alla djur,vet alla som känner mig(utom spindlar och en del andra insekter), och apor är ju helt underbara. När vi var på ölands djurpark så skulle vi gå in och säga hejdå till schimpansungen som vi tyckt var så söt genom fönstret. Då sa en gubbe bredvid mig att den precis varit ute och hälsat på dem. Oooo fan! Tänkte jag , och gick direkt in till den polske djurskötaren och bad han ta ut den igen.Så kom han med den lille söte ungen hand i hand. Jag satte mig ner och han satte sig i mitt knä och började suga på tummen.. Han var så kääär! I detta ögonblick blev allt svart,för jag var så lycklig. Detta är ett av de lyckligaste ögonblicken i mitt liv förstår ni.. :0)Sen kissade han på mig men det förtäljer inte historien..

Synd att rullen på kameran just tagit slut. Så alltså i sommar ska jag bannimej hålla en schimpans igen och ta en massa kort :)
Jag hade velat jobba med apor..åkt ner till afrika eller nåt och hjälpt dem.man kan alltid drömma..
image69
I sommar ska det iaf bli riktigt kul, annars är de bara jobb som gäller !!!!Nice day! 

Morrn Morrn..

Godmorgon.. Här sitter jag och surfar o lyssnar på litta musik.Har varit vaken en timma nu och inte satt igång med städningen.Japp duktiga jag, tänkte att om ja går upp med Peder idag så hinner jag städa här hemma innan jag börjar skolan klockan 10.30...Så ska dricka lite kaffe till och sen sätta igång, man är ju så frösen på morgonen så det kan vara bra o hålla igång..Idag jag går jag i skolan till halv fyra, sen hem o laga lite käk o sen ta bilen när Peder kommer hem.. Ska ut o rida idag nämligen..Hoppas han är snäll idag :)Sist ville han testa mig,nafsa och tränga in mig i boxdörren...ja hujedamej.Jag är egentligen lite rädd för hästar...Hundar är mycket bättre :-)

Ikväll är det "Rent hus"  på fyran kl:8. det ska ja se..kul! Endel har ju extremt skitigt alltså, med larver och grejer..
Annars den här veckan har ja jobbat, kört kommunbilarna...dom va riktigt roliga !:) Igår hade jag och Jeffi mys dag med lite filmer...OCH EN MASSA VIDEOMIX GODIS! 

nää nu ska ja städa..hejoivej! 

Fick precis en IDOLchock!

(Så här står det på msn.se, men herregud!IDOL kommer inte vara IDOL utan denna juryn!)


image68

Hela juryn i TV4:s talangjakt Idol kommer att bytas ut inför nästa säsong av programmet.

Både Peter Swartling, Kishti Tomita och Daniel Breitholtz har suttit med i Idol-juryn från det att programmet startades i TV4, men nu lämnar de programmet. inför säsongen 2008 kommer en helt ny jury att väljas ut. beslutet togs efter en tids diskussioner mellan juryn och TV4.

- De vill göra förändringar - och i deras tyckte förbättringar - och jag hade en känsla av att det skulle bli mer grejer som jag inte gillade. Så vi kom överens om att det var dags att sluta på topp, säger Peter Swartling till Aftonbladet.

Daniel Breitholz säger att han ser fram emot att ha fredagskvällarna lediga och att det känns som att finalen inför ett fullsatt Globen var ett bra sätt att avsluta.


Helgen över:(

Va tråkigt att helgen är över, men veckorna går snabbt och snart är det helg igen :)
I fredags jobbade jag som kareoke värdinna på målet, lika roligt som vanligt.Var lite sorgligt bara för det var sista gången sen ska dom sälja stället.Hoppas det inte blir ännu ett kebabhak.Sen blev det en runda på sharkys och därefter hemfärd. Man är ju väldigt trött på sharkys men det finns ju inget annat ställe som jag vill gå på.Kingan är jag också trött på och björket är helt uteslutet! Igår dansade jag, det var ett väldigt hårt men härligt pass.Sen åkte jag till mor o far och tittade på melodifestivalen och fikade lite.Kvällen avslutades med att vi satt några stycken hos Marco och vi drack litta o snackade..trevligt..
Idag har det bara varit panik över skolarbeten som ska lämnas in, men det har jag varit o fixat så nu kan jag sova gott!!!Där va min helg..Nu ska ja slappa me lite poker på LEE.. See ya!

Sex and the city tour

Jag som är ett riktigt fanatiskt fan av "sex and the city" vill verkligen åka på "thesexandthecity tour" runt om i New York!!!!Take me there a.s.a.p!

Over 40 locations on the tour, including:
  • Sit on Carrie's apartment stoop
  • Shop at The Pleasure Chest where Charlotte bought her 'Rabbit'
  • Have a cupcake at the bakery where Miranda stuffed cupcakes into her mouth
  • Stop at a bar used on Sex and the City
  • Visit the church where Samantha meets "The Friar"
  • Go on location to the gallery in SoHo where Charlotte worked
  • See the furniture store where Aidan designs his tables and chairs
  • You might even see filming of the Sex and the City movie!

Kostar 35 dollar och varar ungefär i 3 timmar..


Tisdag

Här kommer lite uppdatering om allt o inget...

Så var det tisdag idag,snart HELG!!!!hehehe :)Idag kommer Henke hem från Thailand:)Har saknat han..Pratade me han i telefonen,han hade köpt en grej till mig...åhh spännande...Skönt att båda brorsorna är hemma från sina destinationer nu.Dom ska vara på hemmaplan..hihihi självisk ja e ;)

Idag blev det ingen skola.Tar ledigt från den.Ska ut o rida på Konjak litegranna och måste få städat här hemma..
Ska läsa boken "grabben i graven bredvid" tills på söndag och sen skriva en recension av den..Usch hur ska ja hinna..Ja tycker inte om att tvångsläsa en bok så där rakt upp o ner..
Jeffi ska också följa me o rida lite idag..roligt..Ikväll blir det nog middag me pärona..

Igår firade albanerna att dom blivit självständiga på stortorget.Det var hur mycket folk som helst,en scen och medryckande sån musik som alla dansade till..Det var riktigt festligt alltså, ville gå in o dansa!
På tal om dans, nu är det bara två gånger till på den afrikanska dansen..:( snyyft..ja ska absolut fortsätta sen. man blir ju så himla lycklig av den asså..Synd bara att den är på lördagar.Ska nog till Målet o dricka en skvätt o sjunga lite kareoke på fredag , men då måste man ju ta det väldigt lungt så man orkar hoppa rundor dagen efter:)
I helgen så har det blivit hel lugnt, har varit fyllechaffis både fredag och lördag.

En bild från Phi Phi Islands..(där har ja faktiskt varit :)
image65

Alla hjärtans dag

♥Idag är det kärlekens dag.Jag kommer ihåg när man var yngre och singel, då tyckte man detta var en förpestad patetisk dag, och man avundades dom som fick rosor och presenter:)Sen är det ju roligt när man är tillsammans med någon(kan ju hoppas man får nåt litet).Ska egentligen inte vara hemma så mycket idag.Ska till Emelie och rida i det vackra soliga vädret.Men får umgås med Peder lite ikväll:)Har köpt rosor till honom...gullig ja e va?

Egentligen så har alla hjärtans dag blivit något som affärerna försöker tjäna pengar på,samma som halloween ungefär.Men visst är det mysigt ändå.Tittar man i affärerna så finns det ju hur mycket röda hjärtans grejer som helst. Alla borde när som helst, även till vanlig vardags visa kärlek och omtanke mot varandra.Det ska inte behöva vara en bestämd dag då det ska ske. Det är i den gråa vardagen man verkligen behöver det.Så där när man inte väntar sig det.Peder brukar köpa blommor till mig då och då, men isf är det när jag minst anar det.Det är ju då det uppskattas mest.Inte när man går och väntar sig att få något.
Men trots allt detta så kan jag tycka att det är gulligt med denna dag, kärlek är ju så stort. Så visst behöver vi en dag för kärlek!!!!!!!!!

♥Skulle vilja hälsa till alla som står mig varmt om hjärtat! Jag älskar er!!♥

image64(från euroflorist)

Chocolate

Här sitter jag och väntar på att min chokladkräm ska svalna.Jag håller nämligen på att göra en mumsig chokladtårta....Till alla hjärtans dag imorgon♥Synd att jag inte har en form av ett hjärta men får dekorera lite kärleksfullt med hallon istället:) Snart ska jag ner och hämta den sista tvätten,skönt att det är gjort.
Jag och Peder har varit och käkat lite god smörgåstårta hos mamma o pappa ikväll.Va mätta vi blev!Ahh är man hungrig så proppar man ju i sig.. Mamma gör så god smörgåstårta också:) Pappa hade också varit duktig..hehe Han hade vatt snäll och köpt en sånt batteri till min kamera.Så nu kan det fotas igen!!!!!!!wiiiiee!!!!
Träffade Nille me,han och Tessan kom ju hem från Mexico igår kväll.Brun var han som bara den och han hade många fina bilder att visa...

Här är en bild på den tårta jag håller på att göra.Får nog ta ut själva kakan ur ugnen nu.. ha de gott alla!

image63



Bland spalter och sidbrytningar...

Sitter på skolan nu och har datakunskap.Nu är det bara en timme kvar tills vi slutar.Hoppas vi snart får en liten paus för börjar bli lite oangagerad nu.Läraren tror nog att jag lyssnar och arbetar flitigt, men ja skriver en blogg! HAHA!!!! :)

Efter vi slutat idag så ska jag och Eva gå till Netto, jag ska handla lite god frukt som ja ska mumsa på sen. Ska tvätta och städa idag och får unna mig något gott då tycker jag.Imorgon så är det skola igen, men slutar vid 12.30. Ska med Emelie hem till henne på e.m. Ska nog bli skötare till en gulig häst som heter Konjak typ 2 gånger i veckan ska jag rida då.. När jag har tid o lust..får se om ja pallar, ;)om inte skolan blir lidande o så..
Näää nu får ja nog sluta, återkommer senare..

image62


Jag vill bara ha & ha...

Japp jag är väldans sugen på att shoppa. Sitter och fönstershoppar online nu. Hittar en massa finiga kläder som jag vill ha. Jag skulle vilja ha en trenchcoat,kort brun skinnjacka,nya jeans,skinnstövlar,nya tröjor m.m. Herregud vilka krav jag har. Jag älskar kläder,skor och väskor! Inte lätt detta, jag borde varit miljonär så jag kunde köpt allt jag velat ha.

Dessutom så vill jag en snygg svart bil, CABBE helst ! :) Med rosa rattmuff som Jenny och rosa neonljusen undertill..hahaha Peder han sa att jag skulle få extranycklen till hans bil så jag kunde andvända den när jag ville..Åhh han e sååå söt. Blir lite som min bil också förutom när han måste ha den till jobbet o så..
Men han kanske inte uppskattar att jag stylar om den till svart/rosa och skriver baby1 på registreringsskylten.hahaha

Tycker HelloKitty är en söt kissemisse så dom här bilarna hade jag inte sagt nej till..URSÖTA !:)Jag e kär!
image60image61


Litet sött ägg

Surfar just nu lite på nätet, var egentligen ute efter några snygga blom schabloner då den jag köpte verkade svår.
Men hittade en liten gullig grej..
Den kallas eggling och kommer från Japan. Man kan köpa den på www.inreda.com. REA dessutom..45 :-
Perfekta presenten istället för en blomma. Det är ju en kul grej.:)Nu när påsken närmar sig..
Ägget är i keramik, så knackar man hål på det precis som ett ägg.Lägger i fröna och sedan vips!

image59.


Gomorgon..

Ja klockan ringde tio i sex och peder har precis dragit till jobbet.. o här sitter jag..Kaffet är klart i kokaren.
Jag orkade inte sova längre, och kände att om jag går upp nu så for jag mycket gjort idag me målandet..jäkla tjat på mej me det där målandet .men det har man gjort varje dag den här veckan. Såg dessutom att de kommit lite på golvet i toan ..oops ! Lacknafta och skrubba ordentligt!

Det som är tråkigt med att vara uppe så här tidigt är att man lätt kan bli lite uttråkad.haha det finns ju ingen att ringa och tjattra med och allt är så mörkt, stängt och tyst..............

Nu ska jag gå och injicera lite kaffe så jag piggnar till ordentligt.Brukar bli en kanna på morron ! :)

Hahaha Det är jag på morgonen.
image58

Snart helg...............

Ja då var det torsdag idag och helgen närmar sig med stora kliv. Va skönt det betyder:Att jag kommer vara klar med alla skoluppgifter,afrikansk dans och melodifestivalen:)
Jag och Eva ska till skolan idag också, vi har varit där varje dag den här veckan,flitiga som bin är vi !Så idag ska det sista göras. Medicinen är kvar..På etiken fick vi ett fel på testet , alltså MVG :)
Tänkte jag skulle försöka måla lite mer lister och dörrkarmar innan, men har inte riktigt orkat sätta igång med det.Lite ska jag göra innan. Sen är jag sugen på att köra lite bil men får se. Har ingenstans att köra ;)

Håller på att bjuda på ett par skor på tradera. Hoppas jag får dem, jag brukar vara väldigt envis ifall det är någon annan som bjuder högre.



image57

!Djembe!

Längtar redan till lördag då det är dags för afrikansk dans igen, förra lördan hade vi inte live trummor utan fick träna på rörelser ,men nu på lördag kommer djembe trumman dit..:) härligt! Så himla kul och befriande!
Jag ska ge järnet och hoppa som en schimpans aldrig hade klarat..haha!

image56


Fettisdag:)

Idag får man väl äta en semla eller två, för det är ju fettis tisdag och då får man la unna sig =) (tycker att jag alltid hittar en orsak till att unna mig.)
Har varit så trött idag, gick upp klockan sju sen va ja uttråkad, tänkte jag skulle börja måla dörrkarmar och lister men jag tyckte det var fel vit så jag ska hämta en lackvit färg hos mamma o pappa sen...Dom är så snälla.Dessutom så har jag fått en massa dvd skivor av pappa på när jag var liten och när vi varit utomalands o så..Kul att titta på! Blir det ikväll! :)

Sen så är jag lite ledsen för att det inte blev Playa Inglés till mars utan vi måste skjuta upp det till hösten. Jag hade verkligen sett fram emot det. Så idag har jag kollat rundor på resor och drömt mig iväg.Men vi har bokat stuga på Öland en vecka över midsommar(ett stort gäng)så de kommer väl bli skojs:). Tiden kommer för utomlands jag får lugna mig...Måste koncentrera mig på att göra klart skolan.PUST Har ju precis börjat..Går rätt bra faktiskt. Ja och Eva var där idag och gjorde ett test i etik. Har lite till som ska vara inlämnat innan helgen.peace out!
image55


Måndag

Idag har det varit rätt soligt(fast kallt ändå), men jag älskar när solen skiner!
Jag och Eva gick till skolan och fick undan litegrann, så det känns himla skönt. Sen tog jag bilen och hjälpte Sanne få igång sin bil. Och körde sen till Stoby målerifirma och köpte mer färg. Det är så här att vi målade hallen i lördags. Det var väldigt mysigt, Pillan hjälpte oss också så det gick rätt snabbt faktiskt. Sen belönade vi oss med drinkar :)
FÄRGEN BLEV OLIVBLAD! VÄLDIGT SNYGGT !

I lördags innan jag o Peder gick till jeffis kalas så kom shoppingkortet fram ! =)Vi beställde en sittbänk( som jag velat ha lääänge), och köpte en snygg kruka med såna stora långa kvistar.
Sen när all målning är klar så ska jag måla schabloner på ena väggen, en massa kvistar och blommor som slingrar sig uppåt. Åh det är så roligt att fixa iordning!

O har även fått hämta ut mitt körkort på posten idag, såg ut som ett miffo..hahahaha

Nee nu får det bli dags att sätta igång me målandet... hejsvejs !

image54


RSS 2.0