Har det bra i Thailand!

Hej alla dar hemma! Tankte att jag skulle skriva ett litet inlagg sa att ni far veta hur jag har det.
Jag har det helt underbart ska ni veta! Har varit pa manga coola platser..
bland annat...

Forsta dagen nar jag o Henke kom med flyget sa checkade vi in pa ett flyg i phuket, at en god middag och sen var vi ute och tittade runt.. och tog ett dopp i havet.
Andra dagen tog vi baten till Koh Lanta och Phi Phi islands( for att mota upp dom andra), helt ovantat sa spyr jag ut fran relingen och allt blaser upp i en kinestjejs huvud.. stackaren! piiiinsamt.. henke tycker dock detta ar jatteroligt..haha lite komiskt ar det faktiskt. In your face! hahaha.. Jag spydde utanfor affarer och overallt. sen kom vi till var bungalow jag lag hela dagen... var inte kul men madde lite battre pa natten sa jag forsokte vara uppe lite. Coolt me bungalow! exotiska ljud o djur verkligen och palmer och natur runt om..

dom 2 dagarna i Koh lanta alskade jag! var en bar dar som hette chocolate bar, dom som jobbade dar var rastafaris.. jattecoola! bodde vid havet sa vi va dar och kopplade av..koh lanta ar det basta hittentills. Vill aka tillbaka dit igen.. traffade tva coola tjejer dar ocksa som jag har kontakt med nu.. vi kanske ska motas upp nagonstans.

Sen akte vi till Ao Nang Krabi, checkade alla in pa thai resort.. ett superfint hotell! men vi blev lite besvikna fo vi ville inte ha sa mycket turister.. skont att ha pool iaf!
Idag har vi akt en liten bit fran Ao Nang och bor i ett mysigt rum.. pa markplan.. ikvall ska vi ate en god middag.\har akt bat till hong island idag, dar var otroligt vacker.. vilket paradis.. akte in i en lagun och allting!snorklade lite dar, jag brande mig pa manet tradar som vanligt..aaaaj svider..

Igar fick jag oljemassage av en thailandska! ahhh harligt var det, for vi hade hyrt moppe och akt rundor hela dagen sa vi behovde det.. jag, johan henke o pidde lag bredvid varandra och blev ompysslade.. helkroppsmassage i en timme for 75 kronor.. inte farligt!

nu ska ja ga, kan inte sitta har hela dagen. ar ju i thailand! haha.. nu fick ni veta lite av vad ja gjort iaf.. ha de gott allihopaa! kram fran mig


hejhopp!!

Nu sitter ja o Sandra ute hos Johanna i Farstorp, dom dricker, ja kör... :) O vi käkar lite selleri me dippa!!!mums
Innan idag har ja varit rätt trött, men "byebye" party hos Nettan igår (med sommartema).. riktigt kul var de!!Kommer sakna Nettan...den satan har fått fast jobb i norge och ska jobba som förskolelärare.. hihi lycka till Nettan!!!=)
Har varit hos Jenny några timmar också, hon bjöd på en mycket god tonfisk sallad...gott som sören!Jag kollade mig på vågen hos henne, och när ja kommer hem så ska det bli mycket sallad!!!får inte på mina smaljeans:(

Klockan börjar bli mycket nu o ja har inte ens packat.. men gud!!!!Har mycket att göra så får fixa lite när ja kommer hem resten imorgon.. Vi åker vid fem från stan... Ser om ja hinner blogga innan!!!

ha de gott,. trevlig lördag!!!! (nu börjar tjejerna bli lulliga här...hahahahaha)

Måste vara trött?

Jo, jag skulle gå och ta en påfyllning kaffe i köket.. Så skulle jag hälla mjölk i men råkar ta vattenkannan och hälla ist.HAHAHA.. Jag är nog trött idag. Somnade inte fören vid 4 tiden igen. Va någon film på tv, sen gick jag o la mig men kunde fortfarande inte sova så det fick bli mer tv. Suck är less på att jag inte kan somna på kvällarna.
Men så är det att vara en nattuggla.

Paulina hade också otur med sin mal, den dog efter fem timmar eller nåt. RIP Gunvald..lökigt namn...;)

Halv två beger jag mig till Göingekliniken och visar upp min arm. Har inte något rött utslag så jag har inte TBC. Men det trodde jag inte jag hade heller. Får intyg på att jag är frisk från det. Så jag kan praktisera på sjukhuset.
Föressten jag ska vara på post operation (efter operationen).. Ska ta hand om alla omtöcknade människor plus vara med på operationen och se hur det går till. Hoppas jag klarar av det, på tv går det bra.. men Live?

Sen skolan som gäller med Eva och Sandra.. Hoppas jag blir helt färdig idag så att jag börja kan njuta av semestern!

trött.....Zzzzz

vilka läser min blogg?

kommentara gärna om ni är inne o läser..

Reseplanering

Igår efter allt plugg så kom Henke och Emelie hit. Jag o Henke funderar lite på olika ställen vi ska se när vi är i Thailand.Vi kommer åka runt en hel del, och vi tänkte ta det som vi känner för..
Vi vill bla besöka

*Koh Chang( men det ligger långt ifrån Phuket och resan dit tar en dag, men det är jättefint där, mycket regnskog och man kan bada med delfiner för 200 svenska kronor )
*Phi Phi islands.. Dit vill jag nog igen tror jag...
*James Bond islands? Kaaaanske..Man har ju sett det, men mysigt ändå..
*Koh Lanta, är det där valhajsdykningen är?

Jaja Det finns så många fina ställen att besöka och vi ska bara ta en liten båt och åka dit vi känner för!underbart!

Jag och Henke har ingen transfer från flygplatsen till Karon Beach/Phuket, så vi ska flörta med någon snäll thailändare med tuck tuck! hahahaha.. tar en timme från flygplatsen..


Igår beställde vi från taxfree..På flyget dit ska vi få öl och jag en undervattenskamera!(beställde vi inte godis me?)
På väg hem...cigg.. :)


Yes Pöö i can teach you how to timetravel ;)

Herregud va trött jag är idag. Jag behövde verkligen sova ut, vaknade av att Paulina ringde.. Tur hon gjorde det annars hade man väl sovit bort hela dagen..:)

Blev äntligen klar med mitt ena arbete igår i skolan, nu är det "bara" ett till(tar typ dagar), sen kan jag njuta av semestern i all sin glans.

Idag ska jag och Paulina till djuraffären, vi ska hitta en söt mal till hennes andra fiskar...Så det blir nog en massa affärer vi kör runt i>! Det ska bli kul.. :) vi e shoppingfreaks..
Sen ska ja nog träffa Sanne o Jeffi en sväng, och säkert mor o far också.Det var så längesen..
Jissa vad ja ska göra ikväll då.
                                 PLUGGA! =( =( =( =(

insu insu

Idag har jag....

-
Pluggat i skolan med Eva och Sandra
-Gjort ppd test( för att kolla så att man inte har tuberkulos när vi praktiserar på sjukhus i vår.) lite ont gjorde de..
-sålt en skolbok till nån tjej på skolan..
-köpt en snygg väska( fick man ju unna sig efter sprutan :) Kanske får sätta in en bild om man pallar..
-pluggat ännu mer på skolan..
-lagat käk, wokat me kyckling och nudlar
-ätit semlor med peder
-gjort en intervju för Paulina för ett skolarbete :)
-slappat framför tv:n
-diskat
-kelat med kaninerna


Och snart ska jag göra mig iordning för sängen och såklart läsa boken om Jenna Jameson :) spännande


Jenna Jameson-make love like a pornstar!

Jenny tipsade mig om en bok som hon tyckte var helt underbar. Och jag håller med. Igår började jag läsa den, kände mig rätt trött så tänkte att det blir nog bara några sidor.. Jag läste väl till sida 100 och kunde hållt på o läsa den hela natten ifall inte Peder velat sova! Och jag kan ju säga att en bok MÅSTE vara kanonbra för att JAG ska läsa den!

Den är väldigt tjock men det tänker man inte på. Den måste ni ta en titt på!!!(hon samarbetar med en författare som heter Neil Streuss.)
Man kan inte hjälpa att tycka synd om Jenna och hennes uppväxt är inte så rolig direkt..Fördomarna om Jenna lägger sig, för egentligen verkar hon vara en väldigt intelligent kvinna.. Inspirerande!

Läs!


Update söndag..

Jag får väl uppdatera lite nu, för veckan är överfull med plugg och annat. Idag har jag suttit med Eva o Sandra i skolan och vi har verkligen varit flitiga, men gud så jobbigt det är.. Varför valde vi sjukvård? hehe
V.11 går vi ut på praktik och jag hoppas att jag får vara på operationen eller något annat. Man måste även titta om man har TBC, så imorgon halv två drar ja o Eva till Göingekliniken för att få spruta...fyyy ja vill inte! Sen ska man dit tre dagar senare också.. Jag är inte ett stort fan av sprutor..

Idag var det sista dagen för Pompeji utställningen. Och såklart var man där i sista minuten!Jag o Jenny fick dom två sista biljetterna för guidningen(dom sista i historien..fräckt :) medans vi trängde med folk och väntade på att vi skulle komma in så åt vi lite Pompeji käk och drack te.. rätt gott  faktiskt. Utställningen var väl OK, tur man hade guide annars hade man inte fattat något...hahaha..

Är helt slut nu efter en lång dag o plugg så det blir tvmys med Peder o sen läggdags..

EXAKT EN VECKA TILLS JAG ÅKER TILL THAILAND! KEMPEGÖTT!

Peder har också börjat få resfeber på Thailand, och vi planerar lite att spara och åka till Thailand nästa år. Då blir det nog så att vi är borta i 3-4 veckor....härligt!

En Plan nu är att åka på valhajs safari och simma med dom. VILKEN DRÖM!kommer nog gråta av glädje..

 Koh Nang Yuan

Nu får det vara nog!

OK, Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att jag ska börja motionera, äta nyttigare o ni vet ..bla bla bla..
Men nu känner jag att det är nytt år, och med det så kommer också nya äventyr och mål man ser fram emot att klara..

En av mina nyårslöften var att ha kul, resa och stressa ner.. Även om jag rätt så mycket ledig ibland, så har jag en stressad känsla i kroppen. Av saker som borde göras hela tiden.. Inte konstigt kanske när man är student, ett jobb som ringer hela tiden och alla måsten runt omkring. Känner att jag behöver göra en massa men har inte orken. Guud man är ju trött hela tiden! Nää nu måste jag börja leva nyttigare.

* Börja motionera( tanken är: 1 timmes promenad varje dag+afrikansk dans en gång i veckan)
*Äta nyttigare(Inte en massa onyttiga grejer precis hela tiden, mer frukt & grönt och mindre portioner)
*Stressa ner(Mer tid för mig själv, kanske lite fler bad, bra böcker, meditation och att inte ta allt så allvarligt...hitta balans...)
* Minska ner på öl o rökningen...:) (Hitta något som dämpar röksuget!)
*Inte dricka lika mycket kaffe(Sandra klagar på mig..haha.. mer te)

Ja...
man har en massa planer. Tänkte jag skulle börja efter Thailandsresan. Det är okej att unna sig när man är på semester =) Sen kommer ju sommaren och Kretaresan också.. Då blir det svårt.. Men men så är det..

Egentligen så bryr jag mig inte så värst mycket om vikten. Men det är ju en hälsorisk också..Året 2007 så var jag under ett par månader jätteduktig. Åt bra mat, cyklade mer och promenerade 1 timme varje kväll. Nu har ja gått upp 14 kilo sen jag vägde som minst då. Jag köpte en massa fina kläder. Nu kan jag inte ha mina fina sommarjeans eller nåt av de andra.. Tröjorna åker upp till under brösten! jaaa fyy Jag vill att kläderna ska sitta bra!

Nu får det vara ändring!!!! Peder kom på för några månader sen att vi skulle bli duktiga, väga in oss på hälsoprofilen och den som gick ner mest i fettprocent hade vunnit och förloraren skulle bjuda den andra på en tre rätters middag på valfritt ställe. Det handlar inte om middagen utan att ja vill vinna! Så får se hur det blir med vårt vad :)






thai thai!!

Då finns det ingen återvändo.. Den 25 januari drar jag o Henke till Thailand, nu är de betalt o fixat:) har precis varit o o trakasserat Pidde, som fick hjälpa oss me de:).. Guuud va roligt vi ska ha det!Vi åker från Göteborg(Landvetter). Det känns mycket smidigare än att åka från Arlanda. Och det blir billigare än att åka från Kastrup(fattar inte varför det är så dyrt därifrån?)

Såg att ja hade en massa att göra i skolan.Får fixa en del innan vi drar..

Thailand snart ses vi igen!!! Ja har redan resfeber...Märks de inte?haha


Thailand Thailand Thailand

Imorgon bokar jag och Henke en resa till Thailand! Vi åker runt den 22 januari..Gud va härligt de ska bli!!!!Vi ska åka runt lite,bo lite varstans.. Pidde har hört om en utflykt som vi vill göra.. man dyker med valhajar :) yes im goooonna! Så nu e vi ett stort gäng som är där, dom andra väntar på oss i baren..haha..bye bye sweden!

Nu är de massa att fixa, VISA, skolarbeten ...bland annat! Jag är överlycklig!!!!!!!!!!!!!!!!!




rostbiff me päror

En dagens tack!

*Sovmorgon
*Middag med Peder
*Fika med Jenny och hennes goda bullar
*Oswald (fisken) är konstig... sjuk?döende?
*jobb(trodde jag började 14.30 men tydligen började jag 14.00...(stress stress stress)
*jobbade över+surkärring på jobbet...blä
*nu en öl och lite härlig musik!

Och nu vet jag inte vart de bär iväg...allt kan hända!!! :-)


Lille Sigge..

Efter jobbet idag så stack ja hem till mor o far o överasskade dom. Jag o Pappsen kollade aktier.. Ja ska investera i något bra tänkte ja.. nu innan dom tokhöjs igen. Sen drog ja o Mamsen till lite olika affärer, vi hämtade en berlock till mitt pandora armband som det står Åsa på. Mamma hade beställt den till julafton men så kom den inte fören nu.
Den va jättefin.. Sen stack vi till blomsterlandet(mamma hade fått presentkort från Peder där, så hon shoppade en massa blommor) .. Det blev blommor för mig också såklart. En bergspalm och en djungel palm som jag funderat länge på..

Vi åkte till hund o katt också o kollade.. O där hittar ja också alltid något! hehe Jag köpte en mal( gibbiceps), ja älskar dom, tycker dom är så fina med sina prickar.. Dock blir dom väldigt stora så ja kan inte ha den i skålen i hela hans liv.Men då får han flytta tillsammans med Omar(den stora malen) i hans akvarium. nu bor han med stygge Oswald, men det verkar gå riktigt bra än sålänge.Mamma fick döpa han, och det blev Sigge.. Det är historien om lille Sigge, våran nya familjemedlem.


Kreta bokat

GREECE HERE I COME!

Den 20 juni(midsommardagen) åker "utflyktsgänget" ( Jag, Jeffi, Sanne och Vicke) till Kreta. Vi ska bo på "ideal beach" hotell i Platinias, med 0 meter från havet. Gud va underbart! Nu har man det att se framemot när det bara regnar här hemma..
Har varit i Platinias när jag var liten, kommer ihåg att det var väldigt mysigt iaf..kommer också ihåg att jag höll på att drunkna och hur hemskt det var att inte kunna andas under vattnet och att att en man stod o tittade men inte hjälpte mig, men men..mina simegenskaper är ju något bättre idag!!!!haha

Visst ska vi ha kul tjejer!?


Crete...

Guadeloupe i västindien

Resfeber har jag fortfarande, jag ska resa med Sanne,Jeffi och Vicke till sommaren(ska nog boka till Kreta imorgon)..Men jag vill ha en långresa ... O ja vill åka nu!
Det har varit nära att jag bokat resa till Thailand med dom andra.. Men nu är dom billiga resorna nästan slut, och det känns lite väl länge med tre veckor.. hörde av mig till skolan och läraren tyckte att visst kan man jobba in det men inte bra att missa början osv..Åhh vet inte hur ja ska göra!

Men så började ja o mina kära föräldrar prata om att ta en resa ihop idag.Pappa hade hittat en billig resa till Guadeloupe i Västindien. Har ja aldrig hört talas om men det verkar jättetrevligt.. Och det är inte så mycket turister som tex Thailand...Bland Regnskogar o vackra stränder kan man vandra :)

Guadeloupe är inte en ö, utan flera..
Nu ska ja tjata på far min! 5 februari går flyget isf!!!!!!!!!!    :) ( Ja måste hålla ett av mina nyårslöften om att leva lite mer) hahahaha

Här kommer lite bilder: Visst är det fint? Ett riktigt ouforskat paradis!!!!



 Dom finaste vulkanstenarna jag har sett!:)


ensammen ikväll igen..

Skulle köra o hämta min älskade Peder på flygplatsen.. Han skulle landat klockan 22.00. Men så ringe han för en stund sen o sa att flyget var inställt pga vädret antagligen..så han  kommer imorgon. Men då får han minsann ta buss o tåg för ja jobbar!!! :-) så ja e lite besviken för ja hade sett framemot att han kom hem ikväll.men kära sandra bjöd bort mig nu så ja ska strax dit!
 
Idag har ja käkat luftfisk hos mor o far.. mycket gott, var längesen man åt de! Men jag fick ett ben i halsen som inte ville gå väck, ont gjorde det.. Men jag hostade upp den jäkeln:) tur man blir lite skraj ju...



fortfarande förskyld

usch va jobbigt det är att vara förskyld.. Har varit det sen i måndags.. då körde jag Peder till flygplatsen... Peder ja saknar dig.... Kommer snart upp till Umeå o kidnappar dig.. Men som tur är så kommer han på tisdag kväll, då ska ja hämta min älskling.. =) jpppiii!

Nu har Johan och Broddan åkt till Thailand, deras plan lyfte igår 22.50- Då tänkte vi på dem! Broddan o Sara  och sandra var här uppe hos mig i torsdags så att vi fick säga hejdå.. dom ska ändå vara borta i tre månader..

Dessutom så har Pidde bokat en resa den 20 jan, tre veckor... Henke ska me boka och ja e jäääättesugen på att hänga med!!!.. Handlar om ekonomi o hur de går me skolan...Åhh Thailand! i wanna go back!!
Resfeberm håller i sig..

Nu ska ja återgå till tvättandet... Är sugen på tacos..

Det gamla året 2008

Så här såg det gamla året ut :)


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Javisst mycket grejer!
2. Höll du några av dina nyårslöften?             kommer inte ihåg om jag hade något
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?             ja:)
4. Dog någon som stod dig nära?         Nej tur det..
5. Vilka länder besökte du?       Norge,Danmark,Bulgarien
6. Är det något du saknar från år 2008 som du vill ha år 2009? Hmm.. När vi var på Öland..
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? kommer alltid att minnas 29/1-08, (körkortet!)
8. Vad var din största framgång 2008? Jag skulle nog vilja säg att jag tog steget och började plugga,..
9. Största misstaget? vet inte
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? ja förskyld och lite sånt har man ju varit..
11. Bästa köpet? Bulgarien resan...
12. Vad spenderade du mest pengar på? det gick nog mest pengar på onödiga saker..
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja....
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Infinity eller allegria kanske..
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har nog varit med ledsnare..
16. Vad önskar du att du gjort mer? rest kanske, och inte bekymrat mig så mycket över skitsaker..
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Gör bara saker jag vill..
18. Hur tillbringade du julen? Med familjen och sambon..
19. Blev du kär i år? Har varit kär länge!
20. Hur många one night stands? Haha.. inte några alls..
21. Favoritprogram på TV? Desperate housewives
22. Bästa boken du läste i år? läste inga bra böcker..
24. Största musikaliska upptäckten? vet ej..
25. Något du önskade dig och fick? komma in o plugga och de gjorde jag..
26. Något du önskade dig men inte fick? HMm...
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Jag gjorde räksmörgåsar och bjöd hem lite familj o vänner..
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det finns alltid något som gjort det bättre!
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Varierande som alltid..
31. Vad fick dig att må bra? nära o kära och att få komma iväg lite på semester..
32. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen ..
33. Vem saknade du? vet inte.
34. De bästa nya människorna du träffade?


RSS 2.0